Tytuł


Festiwal Filmów Kulinarnych K5 Food Story - "Wino we krwi"

Festiwal Filmów Kulinarnych K5 Food Story - "Wino we krwi"

Brak aktywnych wydarzeń

Wydarzenie o tym tytule nie jest obecnie dostępne w sprzedaży internetowej.

Ostatni dostępny w sieci termin: Sobota, 6 kwiecień 2024 16:00

“Wino we krwi” (Gruzja) 1h 18 min, reż. Emily Railsback

Filmowiec Emily Railsback i wielokrotnie nagradzany sommelier Jeremy Quinn badają odrodzenie 8000-letnich tradycji winiarskich, które Gruzja prawie straciła w okresie rządów sowieckich. Railsback tworzy intymną relację ukazującą gruzińską wieś, zawiłe i odporne społeczeństwo, które przetrwało regularną inwazję obcych wielokrotnie próbujących wymazać gruzińską kulturę.

 


 

Akademia Kulinarna K5 i Konsulat Kultury w Gdyni zapraszają na nowy festiwal na mapie Trójmiasta. Wydarzenie odbędzie się w dniach 5-7 kwietnia 2024 w tkance miejskiej Gdyni. Festiwal połączy sztukę kulinarną z kinem. Podczas wydarzenia te dwa światy będą się przenikały i uzupełniały nawzajem. Zapewnimy mnogość doznań wizualnych i smakowych. Dwa pełne dni festiwalowe poprzedzone zostaną 5 kwietnia przedpremierową projekcją filmu od Gutek Film “Bulion i Inne Namiętności”, który zdążył już zebrać mnóstwo pozytywnych recenzji. Film wyjątkowo wyświetlimy w Gdyńskim Centrum Filmowym. W sobotę 6 kwietnia, cała energia miłośników dobrego smaku przeniesie się na dwa dni do właściwej przestrzeni Konsulatu Kultury w Gdyni. Projekcje filmów będą poprzedzone poczęstunkiem przygotowanym przez gdyńskie restauracje, nawiązującym do tematyki seansu i dyskusją z zaproszonymi gośćmi. Festiwal kierujemy do każdego foodie i nie tylko. Jeżeli kochacie kino i doskonałą kuchnię będziecie w kulinarnym raju. Przy okazji będzie to możliwość do przeprowadzenia inspirujących rozmów i ciekawej wymiany doświadczeń. Dla miłośników kina i dobrego smaku przygotowaliśmy małą księgarnie z książkami z , konkursy z wiedzy kulinarnej i wiele innych atrakcji towarzyszących w przestrzeni Konsulatu Kultury.

 

Program festiwalu

piątek 5 kwietnia

• GCF Gdynia

godzina 18:00 “Bulion i inne namiętności” pokaz przedpremierowy (czas trwania 2 godz. 25 min.) 

sobota 6 kwietnia 

• Konsulat Kultury w Gdyni 

godzina 11:00 "Chef Flynn. Najmłodszy kucharz świata" (czas trwania 1 godz. 25 minut) 

godzina 14:00 “Bihar Dok” (czas trwania 1 godzina 13 minut) 

godzina 16:00 “Wino we krwi” (czas trwania 1 godzina 18 minut)

 

Wydarzenia towarzyszące

• Akademia Kulinarna K5

godzina 9:00-11:00 - warsztaty i pokaz kulinarny dla dzieci w wieku 7-11 lat nawiązujący tematyką do filmu dla najmłodszych “jajko czy kura”. 

• Konsulat Kultury 

godzina 12:00-17:00 - księgarnia z książkami kulinarnymi, prowadzona przez Vademecum Cafe z Gdyni, spotkania z autorami książek kulinarnych, będą możliwością rozmowy i inspiracji kulinarnych.

• Restauracja Biały Królik Gdynia 

godzina 19:00 - kolacja filmowa w restauracji, która zabierze gości w świat magii kina na talerzu.

 

niedziela 7 kwietnia

• Konsulat Kultury w Gdyni - seanse filmowe biletowane 

godzina 11:00 “Jajko czy kura” (czas trwania 1 godz. 27 minut) 

godzina 14:00 “ W obronie jedzenia” (czas trwania 1 godz. 57 minut) 

godzina 17:00 “ Podróż na 100 stóp” (czas trwania 2 godz. 2 minuty) 

godzina 20:00 “ Naznaczona” (czas trwania 1 godz. 37 minut)

 

Wydarzenia towarzyszące

 Restauracja Vinegre w Gdyni 

godzina 9:00-11:00  śniadanie filmowe w duchu dobrego smaku 

• Konsulat Kultury w Gdyni 

godzina 13:00  konkursy wiedzy kulinarnej z wyjątkowymi nagrodami

Nasza oferta


Kicia Kocia ponownie na wielkim ekranie! Rezolutna kotka już po raz czwarty zaprasza do kin na seanse pełne humoru, emocji oraz codziennych przygód.

Polub Nas


Proponujemy również


Zapisz się na newsletter

Otrzymuj powiadomienia o najnowszych wydarzeniach!

Uwaga! Czas sesji koszyka wkrótce wygaśnie!
pozostało czasu:
00:00

pozycji w koszyku

suma:


Czas sesji upłynął. Aby dokonać zakupu biletów należy je ponownie dodać do koszyka.